Archief

Diploma uitreiking

19 februari 2020, veertien cursisten van de basiscursus EHBO, seizoen 2019/2020 hebben examen gedaan. Ze zijn in de cursus lekker actief geweest en prima gepresteerd. Maar…. tijdens het examen moet wel op het juiste moment de juiste kennis naar boven komen. Een spannende avond was het tot het tijdstip dat de examinatoren de uitslag bekent maakten. “Jullie zijn geslaagd” was de mededeling, een zucht van verlichting ging door de ruimte. Gefeliciteerd! Een paar weken later, juist op het moment dat de diploma uitreiking zou plaatsvinden werd de wereld getroffen door het Coronavirus met alle beperkingen als gevolg. Kortom, in overleg met de geslaagden is de uitreiking van het diploma uitgesteld tot het moment dat het kan. We zijn zeven maanden verder, 29 september heeft dit plaatsgevonden tijdens de A.L.V.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Gediplomeerden-Vereniging-EHBO-Lisse-1024x683.jpg

foto: Wilma van Velzen

Instructeur neemt afscheid tijdens de A.L.V.

In 1998 was Maurice nog bestuurslid. Zijn voorganger had na dertien jaar instructeur te zijn geweest aangegeven te stoppen met zijn activiteiten. Een probleem want waar halen we een instructeur vandaan. Al snel werd de vraag aan Maurice gesteld, is dat wat voor jou? Atie heeft de tussenliggende cursus verzorgd en hij gaat de opleiding kaderinstructeur volgen. Met succes en het seizoen 1999/2000 is zijn eerste cursus die hij gaat verzorgen. Nu na 21 seizoenen heeft hij besloten te stoppen met EHBO lessen te verzorgen, hij heeft dit met het grootste plezier gedaan. Eerder dit jaar heeft hij al een collega bereid gevonden hem op te volgen. Maurice dankt allen met wie hij heeft samengewerkt.

Jubilarissen

Tijdens de Algemene Leden Vergadering (A.L.V.) op 29 september 2020 is er een moment om twee jubilarissen te huldigen. Patricia van der Pols heeft 25 jaar geleden haar EHBO diploma gehaald en Ivonne Heeringa zelfs 50 jaar geleden. De dames hebben van voorzitter Frans Beijsens een door EHBO Nederland beschikbaar gestelde onderscheiding ontvangen en door de vereniging in de bloemetjes gezet. Gefeliciteerd met deze onderscheiding, ga zo door, jullie zijn een voorbeeld voor velen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Jubilarissen-pdf-1024x724.jpg

´╗┐Nationaal Ambulance en eerste hulp museum in Leiden

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is thumbnail_IMG_20191012_112152-1024x768.jpg

Als bedankje aan de ehbo-ers voor hun inzet op diverse evenementen verzorgd de Vereniging EHBO Lisse de laatste jaren een “uitje”. Evenals vorig jaar (oktober 2019) was een bezoek aan bovengenoemd museum de bedoeling. Maar helaas….. de huidige situatie waarin we verkeren heeft dat onmogelijk gemaakt. Om toch een idee hiervan te krijgen een paar afbeeldingen van vorig jaar. Hopelijk komt er snel een verbetering in de situatie zodat we het normale leven weer kunnen oppakken en dit mooie museum alsnog kunnen bezoeken.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is thumbnail_IMG_20191012_121018_1-1024x768.jpg