Over ons

Over onze vereniging

Onze vereniging heet officieel de Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken Lisse, en is een afdeling van de landelijke vrijwilligersorganisatie EHBO Nederland. De oprichtingsvergadering van onze afdeling vond plaats op 6 februari 1933. Op 15 maart 1933 werden de statuten gedeponeerd, die drie dagen later de officiƫle goedkeuring ontvingen van het hoofdbestuur van de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO. Sinds 1989 staat onze vereniging officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Leiden, onder nummer 40447644. In 1992 hebben wij ons aangesloten bij de nieuw opgerichte vereniging EHBO Nederland.
De meest recente wijziging van de statuten en het huishoudelijk reglement vond plaats op 17 januari 1997. Zowel de statuten als het huishoudelijk reglement zijn ter inzage te verkrijgen bij het bestuur van de vereniging.

Doelstelling

De Vereniging EHBO Lisse heeft als doelstelling mensen op te leiden tot gediplomeerde EHBO-ers. Dit wordt vooral gedaan door het geven van speciale begin- en vervolgcursussen. Ook worden er regelmatig thema-avonden georganiseerd.

Nazorg

Van gediplomeerde EHBO-ers wordt natuurlijk verwacht dat zij de eerste hulp kunnen verlenen bij kleine en grote ongevallen. Gelukkig zullen veel EHBO-ers alleen te maken krijgen met “kleine” ongevallen. Toch kan het voorkomen dat je ook eerste hulp moet verlenen bij een “groot” ongeval. In beide gevallen kan dit een diepe indruk achterlaten.

Onze vereniging hecht daarom veel belang aan een goede nazorg voor EHBO-ers die assistentie bij een (zwaar) ongeval hebben verleend. Meestal zullen de professionele hulpdiensten je na afloop van een traumatische ervaring al wijzen op de mogelijkheid hier eens met iemand over te praten (zie ook onder Algemeen/internet/Slachtofferhulp Nederland). Een traumatische ervaring kun je niet zomaar uit je hoofd zetten. Het in je eentje oplossen lukt niet altijd.