Grote inzet van de EHBO-Lisse bij de Ringvaart Regatta, woensdag 11 mei 2016

Maar liefst acht EHBO’ers uit Lisse en eentje uit Apeldoorn verleenden hulp aan de 41e

Ringvaart Regatta. Een studenten roeitocht van maar liefst 100 km van Delft via de Kaag, de Ringvaart van de Haarlemmermeer, terug naar Delft. Zo’n 170 roeiboten, waaronder prachtige oude, houten Wherry’s, met in totaal bijna 800 deelnemers deden mee.
Om 11:00 uur was de EHBO-post op de dijk bij het Jacob van Ruysdaelplein ingericht. Om 11:45 uur kwam de eerste roeier door. Die had kennelijk nergens last van, want hij scheurde zonder in te houden door richting de Kaag. Dat werd later wel anders…

Rond 14:00 uur werd het al drukker, zowel op het water als aan de kant, want dankzij het

prachtige weer kwamen ook heel wat (groot)ouders, kennissen en vrienden de roeiers en roeisters aanmoedigen.

Voor de EHBO’ers werd het toen flink aanpoten want er waren heel wat blaren door te prikken. Enkelen hadden last van een pijnlijke rug of zitvlak. Die werden door aanwezige masseurs weer op de been geholpen. Door de warmte en de felle zon hadden enkelen last van verbrandingen, een zonnesteek, krampen door zoutgebrek of last van hooikoorts. Ook diverse schaafwonden werden ontsmet en ingepakt.

Korte tijd waren er maar liefst 9 (negen!) EHBO’ers aan het werk en was er bijna een lopende band gaande met prikken en verbinden… Toen de drukte iets afnam kon de helft van de eerste ploeg naar huis en bleven er nog 7 EHBO’ers aan het werk. Pas even na 18:00 uur kwamen de laatste roeiers door. Petje af voor deze jongelui, die nog bij 37 km te gaan hadden richting Delft…

Al met al een bijzondere, drukke en dankbare inzet van een flinke ploeg EHBO’ers die zich geen moment hoefden te vervelen. Het enthousiasme van de jonge roeiers en de organisatoren van de Ringvaart Regatta inspireerde ons om door te blijven gaan. Shanty koor de Torren zorgden voor gezellige noten. Moe en voldaan was het daarna inpakken en naar huis… Volgend jaar weer!

Dank aan: Debby, Flora, Frans, Gerry, Hans, Ivonne, Karin, Kees, Neeltje en Sjoerd

Sjoerd Heeringa
Lisse, 12 mei 2016

Dit bericht is geplaatst in Evenementen, Nieuws. Bookmark de permalink.