Sinterklaasintocht, zaterdag 12 november.

Het weer werkte prima mee, een beetje koud dat wel, maar dat was juist goed om al die wp_20161112_15_41_39_proverwachtingsvolle en verhitte koppies van de kinderen te doen afkoelen…
En om meteen maar met de conclusie te beginnen: het was weer een groot feest!
Gelukkig hoefden wij/de EHBO’ers niets te doen; blije kinderen en blije EHBO’ers!

De organisatie was prima geregeld; er waren voldoende verkeersregelaars die hielpen om de kruispunten veilig te houden. Ook werd goed gelet op het losbreken van kinderen die plots aan de andere kant van de stoet weer een hele interessante Piet zagen met een volle zak pepernoten. En die enthousiaste Pieten zagen er echt fantastisch uit; prachtige pakken, stralend witte kragen en hier en hier en daar zelfs en jurkje; leuk en ook nieuw! De vrolijke Pietenband maakten veel indruk.

Op ‘t Vierkant konden we in museum de Zwarte Tulp koffie drinken. Daarna ging het snel opnieuw door het dorp nu over de Heereweg, de Berkhoutlaan, opnieuw de Kanaalstraat en uiteindelijk naar het Blokhuis waar de kinderen (en wij ook) in het Pietenatelier met de Sint op de foto konden. Tussen de Pieten was een “EHBO-collega” maar we weten helaas niet wie dat was…

Al met al waren we dik tevreden of kwam dat dik van de vele pepernoten die we gul toegestopt kregen? De EHBO-Lisse waakte weer goed zichtbaar over de kinderen, hun ouders en natuurlijk Sinterklaas met zijn Pieten.
Moe, voldaan en een klein beetje verkleumd leverden we onze spullen weer bij Karin in.
Volgend jaar weer!? Met dank aan: Karin, Eva en Marcel.

Sjoerd & Ivonne Heeringa

Dit bericht is geplaatst in Evenementen. Bookmark de permalink.