Examen EHBO 2004

Woensdag 24 maart 2004 was het dan zover samen met Renee mochten wij om 19.00 uur het spits afbijten.

Om ongeveer 18.30 waren wij reeds ter plaatsen op de cursuslocatie waar het examen werd afgenomen en hebben wij kort kennis gemaakt met de examinatoren de arts en de kaderinstructeur die vervolgens alvast naar het cursuslokaal gingen om zich voor te bereiden.

Ondertussen werden wij door het bestuur opgevangen en konden wat te drinken krijgen, wat opviel was dat beide examenkandidaten nogal zenuwachtig waren, maar volgens de bestuursleden was dit heel normaal.

Om 19.00 uur was het dan zover en werden wij naar het lokaal geroepen. Na wederom nogmaals voorgesteld te worden ging de ene kandidaat met de arts mee aan een tafel zitten en de andere kandidaat met de kaderinstructeur aan een andere tafel zitten.

Er volgde een geruststellend inleidinggesprek waarin de arts vroeg wat de motivatie was voor het volgen van de EHBO cursus. Hierna begon het echte werk een aantal theoretische vragen over de behandelde onderwerpen in de cursus, vervolgens werden wij middels een lotusslachtoffer geconfronteerd met een ernstige situatie welke wij moesten oplossen. In deze situatie werd vervolgens overgestapt op de reanimatiepop.

Na al deze handelingen volgden toen nog een aantal theoretische vragen en bleek er al 20 minuten verstreken te zijn. Vervolgens werd er gewisseld zodat de ene kandidaat naar de kaderinstructeur ging en de ander naar de arts.

Ook volgde een korte introductie en vervolgens weer een aantal theoretische vragen. In de vragenreeks kwam er een ander lotusslachtoffer aanlopen met een verwonding welke behandeld moest worden.

Na de behandeling weer een aantal theoretische vragen en vervolgens kwam het lotusslachtoffer weer terug met een verslikking welke vervolgens op de juiste wijze moest worden behandeld.

Wederom een aantal vragen en vervolgens was er in totaal al 40 minuten voorbij en was het examen afgerond.

Terug in de kantine werden wij vervolgens weer opgevangen door het bestuur en kregen wat te drinken aangeboden. Na een paar minuten werden de reeds nieuw gearriveerde kandidaten opgeroepen om hun bekwaamheid te tonen. Zo liep dit de hele avond door elke 40 a 45 minuten nieuwe kandidaten tot ver na 22.30 uur.

Rond 23.00 uur krijgen diegene die geslaagd waren eindelijk het verlossende woord en werd er vervolgens nog een toespraak gehouden door de examinatoren. Hierna een drankje op de goede afloop en vervolgens iedereen naar huis want de volgende avond moest er nog een ploeg examen doen.

Deze tweede avond verliep op gelijke wijze echter was korter omdat er minder kandidaten waren als de avond ervoor. Zo kunnen wij terugkijken op een goed maar pittig examen waarin wat wij in de voorgaande periode in de cursusavonden hadden geleerd duidelijk en op de juiste wijze moesten demonstreren.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Uncategorised. Bookmark de permalink.